Social Icons

Tuesday, June 5, 2012

ကခ်င္ငွက္ေပ်ာဖူးေၾကာ္


ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငွက္ေပ်ာဖူး၊
ခ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နံနံပင္၊
ပင္စိမ္း၊
ဆား၊
နႏြင္း၊
ဆီ။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ပထမဆံုး ငွက္ေပ်ာဖူးကို ဓားနဲ႔ လွီးလို႔ရမယ့္ အပိုင္းထိေရာက္ေအာင္ အခြံခြာပါ။ ၿပီးရင္ ဓားနဲ႔ ထက္ျခမ္းခြဲၿပီး ျပဳတ္ရပါမယ္။ ျပဳတ္လို႔ႏူးလာၿပီဆိုရင္ ေရစစ္ထားပါ။ အထဲကေန ေရေတြ ထြက္မက်လာ ေတာ့မွ အဖန္ေရေတြ ထြက္သြားေအာင္ ညစ္ထုတ္ေပး ရပါမယ္။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္းတို႔ကို ေရေဆးအခြံသင္ၿပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။
ရၿပီဆိုရင္ ငွက္ေပ်ာဖူးပန္းကန္ထဲ ဆား၊ နႏြင္းတုိ႔နဲ႔ ေရာထည့္ၿပီး နယ္ထားပါ။ ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီစားပြဲ တင္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္အပူေပးၿပီး အရသာသြင္းထား တဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးထည့္ၿပီး ဆီပူထိုးပါ။ ခဏၾကာရင္ ပဲငပိရည္နည္းနည္းထည့္ခ်က္ပါ။ အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထပ္ျခမ္းခြဲအုပ္ၿပီး မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ရပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

shakram ga...

Myushadan blog de sa du ngun jaw la ai majaw grai chyeju kaba sai law .