Social Icons

Tuesday, June 5, 2012

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္


ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား၊
ခ်င္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နႏြင္း၊
မဂရမ့္၊
မက်န္စီ၊
ဖက္ဖယ္၊
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္၊
နံနံပင္၊
ပင္စိမ္း၊
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊
ဆား၊
ဆီ၊
ပဲငပိရည္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားကို သန္႔စင္ၿပီး၊အရြယ္ေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုးကာ ေထာင္းၿပီး သား ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဆား၊ နႏြင္း၊ ပဲငပိရည္တို႔ ထပ္ထည့္ၿပီး အရသာ စိမ့္၀င္ေအာင္ ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
ၿပီးရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္းနဲ႔ ဖက္ဖယ္ကို ခမ္းၾကမ္းၾကမ္း ေလးေထာင္းၿပီး ႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားထဲ ေရာနယ္ထည့္ပါ။
ေရာထည့္ထားၿပီး ငါးမိနစ္ ေလာက္ရွိၿပီဆိုရင္ ပဲငပိရည္ ထပ္ထည့္ၿပီး မဂရမ့္နဲ႔ မက်န္စီတို႔ ထပ္ ထည့္ၿပီးနယ္ပါ။ ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ အိုးထဲ ဆီမကပ္႐ံုေလာက္ထည့္အပူေပးၿပီး အရသာစံုသြင္းထားတဲ့ ၾကက္သားထည့္ခ်က္ပါ။
ၿပီးရင္ ခ်ဥ္ေစာ္ ခါးသီး စိမ္ထားတဲ့အရည္ကိုပဲ စစ္ထည့္ ၿပီး အဖံုးအုပ္ တည္ထားလိုက္ပါ။
အရည္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားႏူးလာရင္ အရသာျမည္းၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်လို႔ရပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

shakram ga...

Myushadan blog de sa du ngun jaw la ai majaw grai chyeju kaba sai law .