Pages

Thursday, June 21, 2012

အာလူးထမင္းနယ္


ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
အာလူး၊
ရွမ္းဆန္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊
င႐ုတ္သီးဆီေၾကာ္၊
ဆား၊
နႏြင္း၊
ဟင္းခတ္မႈန္႔၊
ဂ်ဴးျမစ္၊
တို႔ဟူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊
ေျမပဲေၾကာ္။
ျပဳလုပ္နည္း
ရွမ္းဆန္ကို သိပ္မေပ်ာ့ေအာင္ ခ်က္ထားပါ။ အာလူးကို ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္၊ အခြံႏႊာၿပီး ေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို နႏြင္းနည္းနည္းထည့္ၿပီး အလံုးလိုက္ ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ။ ထမင္းနယ္ျပင္ဆင္ဖို႔အတြက္ ပန္းကန္ျပားထဲ ထမင္း ထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အရည္ညႇစ္ထည့္ပါ။
ဆီ နည္းနည္းနဲ႔ ခ်ဳိငန္အရသာထည့္ၿပီး အာလူးနဲ႔ ေရာနယ္ပါ။ အရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ စားခ်င္စဖြယ္ပံုစံေလးျဖစ္ ေအာင္ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းကို ပန္းကန္လံုးပံုစံေလးလံုး လိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ပိုၿပီးသတ္သတ္ျဖစ္သြားေအာင္ အေပၚက ပန္းကန္လံုးအုပ္ၿပီး ထပ္ဖိပံုသြင္းေပးလိုက္ပါ။ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ေတာ့ ထမင္းေပၚကို င႐ုတ္သီးဆီေၾကာ္ ဆမ္းၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ ျဖဴးေပးပါ။
အာလူး ထမင္းနယ္နဲ႔လုိက္ဖက္တဲ့ ဂ်ဴးျမစ္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ တိုဟူး ေခ်ာင္းေၾကာ္တုိ႔နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါ။

No comments:

Post a Comment